100% Exclusivitate

Proprietate

Pensiunea CASA LIA și 3,4 ha TEREN INTRAVILAN Valea Putnei, Bucovina – Suceava

SUPER OCAZIE ! IN ATENTIA, ANTREPRENORILOR SI INVESTITORILOR IMOBILIARI ! OFERTĂ UNICĂ în BUCOVINA – STAȚIUNEA TURISTICĂ VALEA PUTNEI, com.…

Descrierea Proprietății

SUPER OCAZIE ! IN ATENTIA, ANTREPRENORILOR SI INVESTITORILOR IMOBILIARI !

OFERTĂ UNICĂ în BUCOVINA – STAȚIUNEA TURISTICĂ VALEA PUTNEI, com. POJORATA, jud. SUCEAVA, ROMÂNIA !

SE VINDE UN “COLT DE RAI” – PENSIUNEA AGROTURISTICA CASA LIA 3*** – AFACERE DE SUCCES IN TURISM, “LA CHEIE” !

EXCLUSIVITATE Agenția Imobiliară Click Maximo Imobiliare Cluj

Iubesti natura si linistea? Iti place intimitatea si aerul curat? Iti plac zonele de munte, raurile si padurile? Doresti sa te relaxezi sau sa ai, intr-o locatie exceptionala, propria ta afacere de succes, recunoscuta si apreciata la nivel national si international? Nu mai sta, pe ganduri! Nu mai pierde, timpul! Ai gasit deja, ceea ce cauti!

Iti propunem in exclusivitate o proprietate situata intr-o zona de vis, respectiv Pensiunea Casa Lia, amplasata în centrul Bucovinei, front stradal 94 m, chiar la traseul DN17 / E58, din Suceava – spre Câmpulung Moldovenesc, in localitatea Valea Putnei, str. Principala nr. 47, vis-a-vis de biserica, zona cu înalt potential turistic (localitatea este Statiune turistica), care se regăsește în “TOP 10 – cele mai frmoase trasee din Romania” –> Pasul Mestecanis, și la 10 km de Traseul Transrarau.


BUCOVINA
este una dintre cele mai atractive şi des frecventate zone turistice din România. Aici găsești ordine, oameni deschiși, primitori, respectarea tradițiilor și nu în ultimul rând, un aer ce te îmbie să revii ori de câte ori ai ocazia.

Nu intamplator de altfel, aceasta zona, vestita astazi in intreaga lume, a fost distinsa in anul 1975 cu premiul international “Pomme d’Or” de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism, iar multisecularele monumente de arhitectura cu fresce interioare si exterioare din acest colt de tara au fost trecute de UNESCO in lista monumentelor de arta universala.

Pe Rarau, in zona PIETRELE  DOAMNEI, se afla al patrulea punct energetic al planetei:  

http://biblioteca-secreta.blogspot.com/2015/08/zone-energetice-benefice-sistemelor-vii.html

Rezervaţia Naturală Pietrele Doamnei-Rarău este o arie protejata ce fascinează încă din trecut, fapt ce a dat naștere unor legende despre acest loc.

Pasul Mestecăniș este o trecătoare care se află situată în nordul Carpaților Orientali în sud-estul Obcinei Mestecăniș la o altitudine de 1096 m, între aceasta și Munții Giumalău

Paralel cu șoseaua – prin Tunelul Mestecăniș (1647 m lungime), trece calea ferată – cel mai lung tunel de cale ferata in panta din Romania. Cele mai apropiate stații de cale ferată sunt Mestecăniș, respectiv Valea Putnei.

Localitatea VALEA PUTNEI se află la altitudinea de 835 m, în Pasul Mestecăniș, pe drumul ce leagă Câmpulung Moldovenesc de Vatra Dornei și este inconjurata de Muntii Rarau si Giumalau si de paduri de conifere, care o protejează de toate calamitățile naturii și dau localitatii un farmec aparte, oferind peisaje deosebite in toate cele 4 anotimpuri, indiferent de capriciile vremii.

Atractii turistice / Trasee turistice aflate in imediata vecinatate :

 • Pe raza satului Valea Putnei, în partea dinspre Muntele Giumalău, se afla în trecut un domeniu de vânătoare regal. În acest scop, în Poiana Ițcani (5 km din centrul satului) a fost construit în anii 1920 un Castel de vânătoare, care a găzduit până după al doilea război mondial partidele de vânătoare ale Casei Regale. În prezent, pe acest domeniu, se organizează partide de vânătoare (ursmistreț și cerb, în special).
 • Rezervația forestieră Codrii Seculari Giumalău, întinsă pe 290 hectare, cu arboret de molid pur, cu vârste de peste 130 de ani, care face parte din rețeaua națională a ariilor protejate.
 • Rezervația cinegetică Giumalău, pentru protejarea cocoșului de munte.
 • Tot în raza localității, pe râul Putna Mare se află Păstrăvăria Valea Putnei înființată în anul 1890 la sugestia regelui Carol I, cu scopul de a repopula râurile de munte. În prezent, în cele 38 de bazine, se cresc puieți de păstrăv “fântânel“, “curcubeu” și “indigen“. Aceste soiuri de păstrăv au devenit o delicatesă cu ajutorul silvicultorului Otto Zaluțschi, locuitor din sat, care în anii 1950, a avut ideea de a-l prepara într-o nouă rețetă: afumat la foc molcom din crengi rășinate și înăbușit în cetină de brad. Astfel s-a creat “păstrăvul la cobza”.
 • Biserica Ortodoxă cu Hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, construită în 1904, repictată în 2002.
 • Localitatea este punct de plecare pentru mai multe trasee montane spre masivul Giumalău (altitudine maximă 1.857 m). Astfel, în 5 ore se poate ajunge pe jos la Cabana și vf. Giumalău (trasee marcate prin vf. Alunu (1.665 m altitudine) sau prin Valea Castelului. Cei ce ajung pe vârful Giumalău vor avea ocazia să vadă o cruce de beton armat, înaltă de 8 m, ridicată în anul 1908 de Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei. În zilele senine, acest monument este vizibil inclusiv din Cernăuți.
 • Tot pe versantul Giumalăului, ne întâmpină câteva vestigii istorice, reprezentate prin urme de fortificații, în Poiana Ciungilor, în Poiana Obcinei Mici și Obcinei Mari, datând din timpul primului război mondial.
 • Din sat se poate urca spre Pasul Mestecăniș (1.096 m altitudine) pe șoseaua modernizată sau pe vechiul Drum Imperial (5 km).

PENSIUNEA CASA LIA 3*** este amplasată intr-un cadru mirific, inconjurată fiind de peisaje deosebite, precum şi de obiective turistice accesibile datorită căilor de acces foarte bune. Este locul ideal pentru relaxare în week-end sau în vacanţe, pentru a vizita aceste locuri minunate bucovinene – păstrătoare de tradiții.

Casa Lia este o casă – EXPONAT DE MUZEU, care are o istorie de peste 120 ani – UNICAT în Bucovina și a fost recent restaurata si transformata intr-o Pensiune Agroturistica de 3 margarete, care se bucura de o mare popularitate in rândul turistilor din întreaga lume. După restaurare, exteriorul casei a rămas intact, păstrînd originalitatea şi frumuseţea caselor ţărăneşi din Bucovina. Interiorul a suportat unele modificări, în favoarea confortului turiştilor, păstrînd însă atmosfera anilor 1950.

DESCRIEREA PROPRIETĂȚII :

CASA LIA + 1 casa (depozit) + 34.550 mp (in documente 34.104 mp) teren intravilan construibil, care are 94 m deschidere la DN 17 / E 58 !

Locatia se află în central Bucovinei, având în preajmă toate traseele turistice, locurile cu destinație turistică, distractivă și recreativă, mănăstiri, pârtii de schi (Rarău, Mestecăniș, Vatra Dornei, Carlibaba).

Proprietatea este poziționată în zona centrală a localitatii Valea Putnei, iar terenul are formă dreptunghiulară, bine protejat de inundatii (se afla pe varf de panta din ambele parti), cu vedere panoramică și fără denivelări. Zona este superbă, însorită pe tot parcursul zilei, încununată de un peisaj de vis asupra Muntilor Rarau, Munților Giumalau, Văii Râului Putnișoara, a satului și a padurilor de conifere, o adevărată oază de liniște și relaxare.

Pe teren se află un mic solar, iar o parte a proprietății este împădurită cu brazi seculari, câteva mii de copaci plantati de curând și o livadă de  pomi fructiferi.

Pe terenul proprietății dăinuie ca amintire peste veacuri ruinele si un pilon de la Grajdul Postei Regale, unde erau schimbați caii obositi, pentru  transportul cu poșta rapidă. Tot pe acest teren se află o casă cu o istorie de peste 120 ani (din spusele bătrânilor), care a fost amplasată pe fundația unui hotel cu 24 de camere si peste cea a Postei Regale, care intreținea grajdul postei. În prezent, sub casă a mai rămas doar beciul de la fostul hotel, care este săpat in piatră si are bolta rotundă. Beciul are 2 camere, cu geamuri  la partea superioară (“tip cetate”), este curat si bine aerisit, cu o temperatureă constantă pe tot parcursul anului. Beciul este ideal pentru o cramă, însă nu este folosit, deoarece are intrarea din casă (coridor) și se impune amenajarea intrării din exterior, in locul unui geam.

Casa este din lemn, si are o vechime de peste 120 ani. In timpul primului si celui de-al doilea razboi mondial, Casa a fost Comandament Militar, întrucât era cea mai mare casa din sat si avea cel mai spațios  beci, care servea drep adapost (ascunzis). Acte despre casă ar putea fi gasite in Arhivele de la Viena sau de la Cernauti .

La finele anului 2015, actualii proprietari au cumparat aceasta casa si au restaurat-o. Exteriorul casei a fost pastrat în cea mai mare proporție, fiiind, schimbat doar acoperisul. Interiorul însă a fost imbunatatit si adaptat celor mai bune conditii de trai si de igiena.

Peretii si acoperisul sunt captusiti (pe interior) cu vata bazaltica si cu rigips. Pardoseala la mansarda e OSB si mochetă. Pardoseala de la parter a fost refăcută, în sensul că  peste scândura veche de 5 cm, s-a montat pe dulapi, scândura nouă. In bai si in casangerie este gresie si faianta. Geamurile, pe exterior, sunt din lemn cu sticla fumurie, iar pe interior termopane PVC. Usile de la mansarda sunt din MDF, iar usile de la parter, din PVC. Casa are 2 intrari (din fata si din spate), ambele fiind prevăzute cu 2 randuri de usi, pe exterior, din lemn, iar pe interior, din PVC.

CASA LIA este compartimentată, după cum urmează:

PARTER : 2 dormitoare cu bai (2 x 18 mp), sala de mese (29.5 mp), bucatarie (7.7 mp), casangerie (5 mp), coridor cu scară de urcat la mansardă (15.4 mp)

MANSARDĂ : 2 dormitoare cu pat dublu (14.8 mp si 19,2 mp) si un dormitor cu 4 paturi separate (29,5 mp), fiecare cameră fiind prevăzută cu baie proprie, un coridor (10 mp) și 2 fotolii cu măsuță.

Incalzirea se face cu centală pe lemne 40 KW, prin calorifere. Optional, sunt prevăzute și calorifere electrice. In sala de mese este si un semineu pe lemne, toate fiind montate la finele anului 2015. Apa caldă provine de la centrala pe lemne, iar boilerul are capacitatea de 200 litri (boilerul are optiunea de incalzire si de la electricitate).

In maximum 2 luni, pe acoperișul pensiunii se vor monta panouri fotovoltaice 4 KW, (20.000 lei prin programul “Casa Verde”, contract semnat  + 10.000 lei bani proprii, deja achitati).

CASA LIA :  167,1 mp ( parter = 93,6 mp și mansardă = 73,5 mp).

CASA MICA (depozit) : 179 mp ( parter = 90 mp și mansardă = 89 mp)

La parter au fost pornite  lucrarile de renovare si un proiect de amenajare a unui “Punct Gastronomic Local”, o camera pentru organizarea unei Placintarii si o camera mai mica, pentru vânzarea și servirea ”la pachet” –  placinte, ceaiuri, cafea si alte bauturi

La mansarda există proiect de amenajare  a unui apartament cu 3 dormitoare, o baie și un living cu mini bucatarie,  pentru anjagati sau pentru turisti.

Din cauza pandemiei, au fost stopate lucrarile si investitiile.

ALIMENTAREA CU APA :

1. FANTANA FORATĂ la adancimea de 198 m (anul 2017), care aprovizioneaza întreaga  gospodarie.

2. CONDUCTA CU APA CENTRALIZATA, construita de primarie.

3. IZVOR CAPTAT, care este amenajat pentru aprovizionarea cu apa potabila (la galeata), însă se poate trimite si in tevile din conducta, moment în care apa se acumuleaza in 2 iazuri mici, care au fost sapate.

CANALIZAREA :  statie de epurare  proprie, capacitatea pentru 16 persoane.

ILUMINATUL INTERIOR : contract de furnizare la “E.ON Energie România S.A.”, ,consum lunar  mediu :  vara = 145 lei, iarna = 250 lei , consum iarna = 220-350 KWH, vara = 210 – 255 KWH.

ILUMINATUL EXTERIOR ( si partial interior) : lampi cu panouri solare (mici) 15 buc.

IMPOZITE PE IMOBIL : persoana fizica = 541 lei/an,  persoana juridica = 87 lei/an

ASIGURARE : casa este asigurata – plata anuala = 570 lei + 100 lei (asigurarea obligatorie).

Tot terenul este imprejmuit cu gard : in fata (la strada) – gard decorativ din lemn de stejar, pilonii din salcam si dublat cu plasa. Gardurile dintre vecini – pilonii din salcam, iar gardul din drugari si sarma ghimpata, partial ¾ dublat cu plasa din sarma.

Dupa finalizarea lucrarilor de Renovare a casei (octombrie 2015 – februarie 2016), incepand cu aprilie 2016, 4 camere  au fost introduse in circuitul turistic, fiind obtinută Autorizație de functionare pentru unitate de cazare cu statut de PENSIUNE AGROTURISTICA “CASA LIA”, clasificata cu 3 margarete.

CASA LIA se bucura de foarte mare popularitate printre turistii straini,  90 % dintre turisti fiind veniti din afara Romaniei.  Pensiunea este listată pe BOOKING.COM – “Casa Lia din Valea Putnei” , fiind catalogată cu SERVICII EXCEPTIONALE și apreciată cu CEL MAI MARE RAITING DIN ZONA ( 9.9 din 10 ) !!!

Valoare imobilului, NU se bazeaza doar pe o simplă casă !

Terenul, povestea, istoria locului, imaginea Casei Lia pe plan international, amplasarea strategică a terenului, amplasarea geografică, proiectele elaborate, etc. toate, impreună, dau valoarea acestui imobil.

Proprietatea se vinde cu proiecte elaborate și cu autorizatii obținute pentru constructia unui SAT DE VACANTA, cu Restaurant Bucovinean, cu 24 casute bucovinene, cu SPA și cu o mini – fermă !

Locatia este superba si este la mare cautare de către turisti, 12 / 12 luni. Casa Lia a creat deja o imagine foarte buna si are multe rezervari cu jumatate de an inainte, asa ca afacerea merge, trebuie doar s-o dezvolti !!!

Numai vizitînd acest loc, vă puteţi da seama de adevărata sa frumuseţe !

https://www.facebook.com/PensiuneaCasaLIA/about

Toate documentele necesare vânzării au fost verificate și sunt în regulă, fiind disponibile în orice moment, pentru efectuarea tranzacției.

Prețul de vânzare al acestei proprietati UNICAT, în Valea Putnei – Suceava este de 465.000 EURO / NEGOCIABIL

0 % COMISION PENTRU CUMPARATOR

Nu ratați, această oportunitate! Merită văzută! Vă stăm la dispoziție, cu orice alte date sau informații suplimentare, la numărul de telefon / whats app : +40757.885.888 – Marius Bărbulescu

MASS  MEDIA;

CASA LIA, la PRO TV.la minuta 1.11
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/reactia-turistilor-fascinati-de-povestile-buconivei-zmi-se-ridica-parul-pe-mine.html?fbclid=IwAR1rxIuxTEouvNjX-dvi2-syoc2K_VkP6A5BiuOs1bUsg10V7jnfMyD7VxA#photo=5

PRO TV ,si la Casa Lia…..La minuta 1.12……
https://stirileprotv.ro/stiri/social/paste-2019-in-bucovina-casele-restaurate-preferate-de-turistii-straini-si-romani.html?fbclid=IwAR3uaJuwW8eghruWlGGxhHk5gosKHbDMfM4_ulJWK6PbBb48s1PcqI54o0E

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/regiunea-din-romania-cu-cel-mai-frumos-peisaj-de-iarna-cat-platesc-turistii-pentru-a-petrece-craciunul-intr-un-decor-de-vis.html

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/regiunea-care-creste-tot-mai-mult-in-topul-preferintelor-romanilor-satele-de-poveste-in-care-turistii-isi-petrec-sarbatorile.html

DESTINATII TURISTICE

Manastiri;

http://manastiribucovina.romaniaexplorer.com/page_manastirea_humor.html

de la “CASA  LIA ***”

-pină la Mănăstirea Probota = 115 km/1 ora 57 min

-pină la Mănăstirea Putna = 100 km/1 ora 50 min

-pină la Mănăstirea Voroneţ = 50 km/54 min.

– pină la Mănăstirea Humor =55 km/1 ora

– pină la Mănăstirea Moldoviţa = 34 km /37 min

– pină la Mănăstirea Gheorghiţeni =29 km/30 min

-pină la Mănăstirea “Sihăstria Rarăului”= 28 km /45 min

Rezervaţii zona Rarău – Giumalău:
– Pietrele Doamnei – Masivul Rarău,
– Fâneţele montane – plaiul Todirescu,
– Codrul secular Slătioara,
– Codrul secular Giumalău,
– Cheia Moara Dracului,
– Cheile Zugrenilor.

www.youtube.com/watch?v=vf6-onHMyGQ

Excursii,distracţii;

-Mocăniţa Huţulca Moldoviţa
https://www.youtube.com/watch?v=1T-OBB9mKY8

-Ruinele castelului Regal de vînătoare

http://pastrav-afumat.ro/castel.php

Pastravaria Regală Valeputna

Cobze din Păstrăv afumat ( din Valea Putnei)

Pasul Mestecăniş este o poartă de legătură între două depresiuni: Dornelor şi Câmpulung Moldovenesc, legând practic Transilvania de Moldova.
Pasul Mestecăniş se află în sud-estul Obcinei Mestecăniş, la o altitudine de 1096 m incepind din sat.Iacobeni si terminind cu sat.Valea Putnei.

E58/DN 17 traversează această zonă încolăcindu-se în zeci de serpentine şi oferind celor din maşini un spectacol al naturii.Acest traseu face parte din “TOP-10” cele mai frumoase tresee din Romania.
https://www.youtube.com/watch?v=qFD3J1Pr73M

Traversind localitatea Valea Putnei cu motocicleta >>> https://www.youtube.com/watch?v=XElGrYskJsw

Şoseaua alpină TransRarau (DJ 175 B)
Peisaje absolut încântătoare: Giumalăul străjuieşte drumul pe dreapta, pe stânga admiraţi culmile ascuţite ale martorilor calcaroşi Adam şi Eva, Pietrele Doamnei pe fundalul întreg al splendidei panorame.

Muzee;

http://www.descopera.org/muzeul-lingurilor-din-campulung-moldovenesc/

http://orasulsuceava.ro/articole/2011/08/muzeul-arta-lemnului-din-campulung-moldovenesc/

pârtii de schi – în apropiere ;

=  2 km pina la >> prtiile deschi Pasul Mestecanis

https://www.facebook.com/inBucovina/videos/1030843026975327/?pnref=story

http://ski-si-snowboard.ro/partii/domeniul-schiabil-drumul-tatarilor-valea-putnei-mestecanis-2769

=17 km pina la >>>Campulung Moldovenesc

http://ski-si-snowboard.ro/partii/campulung-moldovenesc-2809

=20 km pina la >>>partiile de schi Vatra Dornei

 =30 km pina la >>>Partia de schi Carlibaba

Investeste acum

Ți-a stârnit interesul această proprietate? Fă-ne o ofertă și haide să o facem a ta!

Trimite solicitare

Recenzii

Parerea Clientilor

Citeste recenzii lasate de clientii Click Maximo.

Esti pregatit sa pasesti in clubul Maximo?

Investeste acum in cele mai exclusiviste proprietati din Romania, sau profita de serviciile oferite prin partenerii nostri din toata lumea.

 • Marius Dabuleanu

  Recomand cu încredere!!

 • Cristian Chis

  Recomand cu incredere ,o firma care se preocupa

 • Gavin Costas

  The best agenty,O agentie foarte serioasã cu servicii de calitate .O recomand cu toatã increderea.Multumesc Click Máximo Imobiliare pt serviciile dv care mi-au adus un profit Corect,,Respect!

 • Anișoara Vinau

  Experiență, inovație și servicii personalizate

  Dacă sunteți în căutarea unei companii imobiliare de încredere și cu experiență, vă recomand cu căldură Click Maximo. Domnul Marius are peste 10 ani de experiență în industrie și reputația de a oferi servicii excepționale pentru clienți și de a oferi rezultate. Unul dintre lucrurile care îl diferențiază pe domunul Marius este angajamentul lui de a rămâne la curent cu cele mai recente tendințe în domeniul imobiliar. Indiferent dacă sunteți un cumpărător de locuințe pentru prima data sau un investitor cu experiență domnul Marius are expertiza și resursele pentru a vă ghida prin proces. În general, recomand cu căldură Click Maximo pentru oricine dorește să cumpere sau să vândă proprietăți imobiliare. Combinația lor de experiență, inovație și servicii personalizate îi fac o alegere de top în industrie.

 • Crețeanu Laurențiu

 • Marian Bogea

  Recomand!

 • Mădălina Neacșu

  Experienta si seriozitate!

 • Mihai Bogea

  În calitate de client, am fost plăcut surprins de seriozitatea, profesionalismul și dedicarea celor se la Click Maximo. Fără intermedierea lor, totul ar fi fost mult mai dificil pentru ambele părți. De fapt, am fost atât de impresionat încât pentru viitoarele tranzactii voi apela tot la sprijinul celor de la Click Maximo...RECOMAND !!!

 • Gabi Acerus

Alese pentru tine

Deoarece ai vizionat aceasta proprietate, am selectat pentru tine alte proprietati care te-ar putea interesa. Daca nici acestea nu sunt ce cautai, vezi toate proprietatile din portofoliul Click Maximo.