100% Exclusivitate

Proprietate

VATRA CASEI PĂRINTEȘTI A PĂRINTELUI ARSENIE BOCA, Vața de Sus – Hunedoara, România

OPORTUNITATE UNICĂ, PENTRU ANTREPRENORI ȘI INVESTITORII IMOBILIARI ! EXCLUSIVITATE Agenția Imobiliară Click Maximo Imobiliare Cluj DENUMIREA : VATRA CASEI PĂRINTEȘTI…

Descrierea Proprietății

OPORTUNITATE UNICĂ, PENTRU ANTREPRENORI ȘI INVESTITORII IMOBILIARI !

EXCLUSIVITATE Agenția Imobiliară Click Maximo Imobiliare Cluj

DENUMIREA : VATRA CASEI PĂRINTEȘTI A PĂRINTELUI ARSENIE BOCA

LOCAȚIE : Dealul Bujoara și Dealul Curatu, satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul  Hunedoara, România

SUPRAFAȚA UTILĂ : 8,5 Ha ( 85.000 mp )

DESCRIERE PROPRIETATE : TEREN INTRAVILAN (1600 mp), TEREN EXTRAVILAN FÂNEȚE (8,34 Ha – 83.400 mp), 2 IMOBILE (1945) + ANEXE, TROIȚĂ MEMORIALĂ, FOIȘOR DE VARĂ, etc.

PREZENTAREA PROPRIETĂȚII : În Munții Metaliferi, din județul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras și binecuvântat de Dumnezeu, la o altitudine de 600-650 m, în anul 1910 a văzut lumina zilei pruncul Zian Vălean, unicul băiat al familiei Boca, tatăl Iosif și mama Creștina, cel ce avea să fie numit de popor Sfântul Ardealului și cunoscut de către toți , părintele ieromonah Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, până la despărțirea părinților săi, luat fiind apoi în grijă de unchiul din partea tatălui Iosif, mutându-se în orașul Brad. Aici, a urmat liceul Avram Iancu, pe care l-a absolvit în anul 1933.

Proprietatea locului natal de astăzi, de pe dealul Bujoara, ajunge să fie înstrăinată de părintele Arsenie, pentru prioritățile legate de educația sfinției sale, pe care avea să o urmeze la Academia Teologică din Sibiu (începând cu anul 1933) și Institutul de Arte Frumoase din București, așa cum însuși sfinția sa avea să mărturisească într-o notă informativă a Securității de atunci, care-l ancheta și care a fost făcută publică după anul 1989.

Între anii 2011 – 2015, pe domeniul de la Bujoara se fac lucrări ample de amenajare și refacere a celor două căsuțe memoriale și originare de la 1945, se organizează anual slujbe de Parastase spre pomenirea părintelui Arsenie, se înființează Asociația Bujoara și se ridică prima biserică memorială din țară, care avea să fie donată împreună cu 5.000 mp Episcopiei Devei și Hunedoarei de Schitul Sfântului Ioan Iacob de la Neamț, de la Bujoara, Vața de Sus.

Proprietatea aflată pe dealurile Bujoara și Curatu, aparținând comunei Vața de Jos, satul Vața de Sus, din județul Hunedoara – România este o proprietate unică și recunoscută ca locul de naștere a celui numit pe drept, Sfântul Ardealului, domeniul face parte din patrimoniul universal spiritual ortodox, locul fiind marcat ca punct de atracție turistică al pelerinului de astăzi (cu indicatorul din satul Căzănești – CASA ARSENIE BOCA), care pășește pe urmele Sfântului părinte Arsenie, alături de locurile de la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbâta de Sus din Brașov, biserica de la Drăgănescu de lângă București și mai ales pe la mormântul părintelui Arsenie, de la Mănăstirea Prislop, din județul Hunedoara.

Proprietatea merită cu adevărat pusă în valoare de către cei cu posibilități financiare, care își iubesc și patrimoniul ei unic spiritual ortodox și care pot să-l păstreze viitoarelor generații prin realizarea de proiecte frumoase, așa cum va rândui bunul Dumnezeu !

PREȚUL : 2.500.000 euro

0 % comision, pentru cumpărător !

Tel/ whats app/ messenger :  0757885888 – Marius Bărbulescu

e-mail : contact@clickmaximo.ro

Investeste acum

Ți-a stârnit interesul această proprietate? Fă-ne o ofertă și haide să o facem a ta!

Trimite solicitare

Recenzii

Parerea Clientilor

Citeste recenzii lasate de clientii Click Maximo.

Esti pregatit sa pasesti in clubul Maximo?

Investeste acum in cele mai exclusiviste proprietati din Romania, sau profita de serviciile oferite prin partenerii nostri din toata lumea.

 • Marius Dabuleanu

  Recomand cu încredere!!

 • Cristian Chis

  Recomand cu incredere ,o firma care se preocupa

 • Gavin Costas

  The best agenty,O agentie foarte serioasã cu servicii de calitate .O recomand cu toatã increderea.Multumesc Click Máximo Imobiliare pt serviciile dv care mi-au adus un profit Corect,,Respect!

 • Anișoara Vinau

  Experiență, inovație și servicii personalizate

  Dacă sunteți în căutarea unei companii imobiliare de încredere și cu experiență, vă recomand cu căldură Click Maximo. Domnul Marius are peste 10 ani de experiență în industrie și reputația de a oferi servicii excepționale pentru clienți și de a oferi rezultate. Unul dintre lucrurile care îl diferențiază pe domunul Marius este angajamentul lui de a rămâne la curent cu cele mai recente tendințe în domeniul imobiliar. Indiferent dacă sunteți un cumpărător de locuințe pentru prima data sau un investitor cu experiență domnul Marius are expertiza și resursele pentru a vă ghida prin proces. În general, recomand cu căldură Click Maximo pentru oricine dorește să cumpere sau să vândă proprietăți imobiliare. Combinația lor de experiență, inovație și servicii personalizate îi fac o alegere de top în industrie.

 • Crețeanu Laurențiu

 • Marian Bogea

  Recomand!

 • Mădălina Neacșu

  Experienta si seriozitate!

 • Mihai Bogea

  În calitate de client, am fost plăcut surprins de seriozitatea, profesionalismul și dedicarea celor se la Click Maximo. Fără intermedierea lor, totul ar fi fost mult mai dificil pentru ambele părți. De fapt, am fost atât de impresionat încât pentru viitoarele tranzactii voi apela tot la sprijinul celor de la Click Maximo...RECOMAND !!!

 • Gabi Acerus

Alese pentru tine

Deoarece ai vizionat aceasta proprietate, am selectat pentru tine alte proprietati care te-ar putea interesa. Daca nici acestea nu sunt ce cautai, vezi toate proprietatile din portofoliul Click Maximo.